beats by dre cheap

Pijaca Khota Bharu - Malezija

Stara pijaca Pariza, Les Halles, koja na zalost vise ne postoji, postala poznata  kroz Zolino dijelo - Trbuh Pariza.  Ja bih radije nazvala pijacu srcem grada, jedno od rijetkih mjesta gdje putnik (ne)namjernik moze bar na trenutak zivjeti kao da tu i pripada.

Na raznim stranama zemaljske kugle, nikad ne propustim priliku da se prosetam izmedju tezgi, probam, popricam sa prodavacem i na kraju odem sa kesom punom proizvoda od kojih barem pola ne poznajem ime.

Trznica u Khota Bharu (gradu na sjeveru Malezije) je nevjerovatna mjesavina mirisa i boja. Prodavaci sjede na podu u sred raznolikih lonaca, cupova, vreca i tanjira. Meso stoji tik do povrca, odmah iza vrecica sa zacinima i necega sto bi trebalo biti osusena riba.

Vecina ti stvari su vjerovatno kobne nasim aseptiziranim stomacima zapadnjaka. Djeca trckaraju, igraju se u hrpi odbacenog povca, s vremena na vrijeme odkinu nesto sto bi moglo biti voce... Ja kupujem par tikvica iako ih nemam ni kad ni gdje skuhati, "znalacki" biram neke narandzaste bobice  i ponosno izlazim sa svojom korpom, trofejom ugledne domacice.

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
14/10/2007 02:01