beats by dre cheap

Viejtnam, prva klapa

... i krenem ja u prvi sustret sa Vijetnamom. Uhvatila me muka, trese me putnicka grosnica, grizem, palim cigaretu za cigaretom,... Sve mislim sta ako mi se ne svidi, ako shvatim da tu ne mogu ostati ni deset dana, a kamoli zivjeti i sto meni trebi sav ovaj belaj? Imam lijep zivot u Parizu, putujem po svijetu, u Sarajevu sam za par sati, i pitam se  sto sam hajvan i potpisala ugovor na nevidjeno...  Tjesim se da ako sam hajvan, onda sam barem mazga, ona uporna i izdrzljiva, pa krenem sa svojim kofercicem od 30 kila, da sta ne zafali, pa sta bude.

Par dana u Singapuru da se priviknem na vlagu u toplotu, promuhabetim koju sa kolegama koji tamo rade i pravac za Sajgon (pardon, Ho Chi Minh City! - Ho Chi Minh je Sajgonu sto je Tomislavgrad Duvnu). Bojala sam se prvog utiska, jer ako je on negativan, poslije me mogu na ledjima nosati i pjevati mi spanske revolucionarne pjesme, nista, meni ostaje taj prvi dojam.

Na aerodromu me ceka auto, sofer govori engleski koji skoro pa da razumijem, kroz prozor se prostire grad u nedogled, puno parkova, zgrade svih duginih boja, na cesti nema vise od 5000 motora na kilometar, svi trube u ritmu, niko ne postuje ni jedno planetarno pravilo voznje, i dok ja pokusavam da se odlucim da li me to vise podsjeca na Bangkok, San Paolo, Havanu ili Kairo vec  shvatam da mi se sve to izuzetno dopada! (fino vam ja kazem da sam hajvan...). I jos kad sam bez ikakvih dramaticnih problema prezivjela veceru koja se sastojala od rize sa supom od lisca  i zabljim nozicama, shvatila sam da cemo ja i Sajgon postati veliki prijatelji (pardon, drugovi)

I tako mantram ovu francusku poslovicu i nadam ce se ovako nastaviti, inshallah...

Méfiez vous de la première impression, c'est la bonne! (Pazite se prvog dojma, jer je tacan)

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
24/10/2008 23:30