beats by dre cheap

Massage addicted

Jos kao mala sam voljela da me maze, paze i "kozmeticiraju". Uhvatila bih neku neduznu zrtvu, recimo jednu od mojih milih tetaka i onda bi pocinjao spektakl: masaza ramena, lica, njezno prevlacnje prstiju preko cela... Po pola sata bih lezla mirno sa imaginarnom maskom na licu i poslije bih se satim osjecala jako lijepom.

Po svijetu sam probala razne vrste masaza, koje su se ponekad zavrsavale sa neocekivam poslijedicama:

- masaza stopala u China Town u Kuala Lumpuru, koja je pokrenula isijas

- tajlandska masaza koja ti fino predoci kako se osjeca novogodisnja curka kad je cerupaju

- energetska masaza u Brazilu pred polijetanje aviona, koja je prouzrokovala 12 sati neprestanih grceva (stjuardese me se sigurno jos sjecaju)

- njega koze kamiljim mlijekom u Egiptu, gdje su vjerovatno da me pocaste mlijeko zamijenili kozijim sirom, ne starijim od 6 mjeseci (danima mi je svaka pora izbacivala taj miris)

- struganje koze tozom od kafe i mazanje cokoladom u Bagkoku koje niti jedno tusiranje ne moze isprati.

- redanje casa iz kojih se izvuce zrak po ledjima, koje ti ostave 12 ljubicastih krugova od popucalih kapilara, koji ce u slijedece 3 sedmice promjeniti sve dugine boje

Prestala sam eksperimentisati kad se pod mojim prozorima otvorio mali neugledni salon za masazu. Djevojke koje tu rade vec me dobro poznaju, masu cim me vide da dolazim kuci, i ori se mahala mojim imenom (vjetnamska verzija) cim udjem u salon. Prilagodjavaju masazu meni, ovisno od stresa i zgrcenosti misica, a ja ih pustim da probaju nove metode, ulja i zacine (preporucujem svjez djumbir!). Nakon sat i po izadjem kao da sam pod dejstvom morfina, lebdim, i gledam na svjet kroz ruzicaste naocale.

Ali, avaj, djavo me naveo da prije par dana isprobam novi salon u Sajgonu gdje je "specijalitet" masaza koljenima. Smotali su me kao sajlu, presavili pod svim mogucim uglovima i onda dobro izmlatili koljenima.

Kazu da se poslije covjek osjeca bolje. Ja jos cekam da me prestane boljeti svaka koscica, i jedino sam sigurna da se tad nikako ne mogu osjecati gore nego sad.

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
19/01/2010 12:31