beats by dre cheap

Riblji pedikir

Vrlo sam sebicna kad je more u pitanju. Tamo gdje se ja kupam zabranjen je pristup svoj morskoj flori i fauni. Tolerisem samo pjesak, kamencice, lijepo zaobljene po mogucnosti, i cistu kristalnu morsku vodu. Ako se slucajno neka ribica ili alga  usude uci u moj vitalni prostor tu nastaje borba: mlataram nogama i rukama, branim "svoje" more i urlam na 3 jezika da me bolje razumiju.

Tako da ne znam kako su me uspjeli nagovoriti da danas odem u jedan specijalni salon u centru Sajgona, gdje pored klasicnih masaza nude i " ciscenje" stopala ribama. Sistem je jednostavan, u bazencicu od nekih 40 cenata dubine, potopis noge i pustis jatu riba da jedu mrtvu kozu za stopala. Sto bi se covjek mucio i strugao pete, kad fino moze nahraniti ribe? Objasnjeno nam je da su ribe bezopasne jer su tu samo prve 3 sedmice zivota - poslije ih izvade jer  im narastu zubi, pa pored mtrve koze hoce gricnuti i malo vise.

 U pocetku je jako neobicno, skaklji, ja se histerocno smijem, spustim jedno stopalo pa ga odmah izvadim. A onda polako milimetar po milimetrar pustam da mi delikatno grickaju stopala. Ova slika je sa kraja seanse , kad sam se vec fino okurazila i opustila.

Nisam bas ubjedjena da je strasno efikasno jer mi se cini da na stopalima imam jos "riblje hrane", ali ako nista onda sam se 30 minuta smijala i ucestvovala na neki nacin u prehrambenom lancu.

 

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
09/05/2010 19:02