beats by dre cheap

Pjevaj borbene

Uvjek sam voljela da pjevam. Nisam nekog posebnog glasa, a ni sluha, ali imam jako sirok repertoar pjesama koje skupljam od svoje 2. godine. Tad je u modi bio Zdravko Colic, u kojeg sam bila smrtno zaljubljena do svojih predskolskih dana, tako da je moja prva i omiljena pjesma bila "Druze Tito mi ti se kunemo".

Period Brena i "Sitnije Cile" sad krijem ko zmija noge, ali uvjek se neko nadje da me podsjeti kako sam kao curetak plesala i pjevala po stolovima u maminoj kancelariji u jednoj strogoj austrougarskoj zgradi i bila vrlo cijenenjena mlada estradna zvijezda te pravne sluzbe.

E sad, u mojoj Sajgonskoj mahali, vrlo blizu moje kuce se nalazi osnovna skola u koju svako jutro ulijece stotine djaka u bijelo plavim uniformama. Kako su i ovdasnji ucitelji culi za nasu poslovicu "ko pjeva zlo ne misli", svako jutro malo prije 7 sati sa razglasa se cuju revolucionarne pjesme koje uzivo pjeva dezurni djak. Zvucnici malo krce, ali vazno je da se pjeva srcem i dusom. Kako se u skolu ide i subotom jutros me iz sna trznu piskutavi glasic nekog mladog pionira.

Nista mi drugo nije preostalo, nago da se i ja onako polu-razbudjena pridruzim, i iz petnih zila zapjevam "Mlada partizanka, bombe bacala", jer nije red da  moje komsije malo tvrdjeg sna, nastave da spavaju. Dizi se narode, neko ovu zemlju treba da gradi!

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
20/11/2010 03:57