beats by dre cheap

Pozitivne vibracije u Vijetnamu

Danas se nesto cudno desava u zemlji vijetnamskoj. Mozda je puhnuo neki neobican vjetar sa Himalaja ili se planeta malo vise nagela na desnu stranu, ali ocito je da zemljom kruze neke cudne vibracije.

Cuda nevidjena se desavaju od jutros. Pocelo je sa prijateljem koji je u taksiju u Hanoju zaboravio pasos i telefon - onaj telefon sto sam govori, kuha i pjeva pjesme po narudzbi. Nismo stigli ni blokirati liniju, kad se taksista pojavio na vratima i pruzio zaboravljeno "blago". To se nikad nikome ovdje nije desilo. Jednostavno, ako neko sta nadje to mu i pripada, jer se tesko zivi, pa i nije grijeh uzeti od onih koji izgleda imaju previse, pa ne paze na svoje stvari.

Malo poslije, na salteru aerodroma sam obavjestena da moj let za Sajgon kasni 3 sata. Nisam stigla ni udariti glavom od zid, a vec me nasmijana (!?!) sluzbenica informise da ima jos jedno mjesto na letu koji krece za 45 minuta i da ce mi srediti da me prebace. Ja je gledam u nevjerici jer je ovdje lakse promijeniti tok Mekonga nego kartu na domacim letovima. Jos se izvinjava sto vise nema sjedista pored prolaza. Naime, ja sam u bazi podataka Vijetnam ailines ubiljezena kao putnik sa "specijalnim potrebama - klaustrofobija" sto znaci da pozelenim i prestanem disati ako me smjeste kraj prozora ili u sredinu.

U avionu, jedan ljubazni Vijetnamac, pristaje sa osmjehom da mi ustupi svoje mjesto, i pri slijetanju umjesto da me gurne laktom i pregazi preko nogu da pohrli ka vratima, kao sto lokalni obicaji nadlazu, spontano dohvaca moj kofer i pridrzava mi zavjesu da prodjem prva.

Ostalo je jos manje od sat vremena do zavrsetka dana, i ja u nevjerici  sjedim i cekam sta ce se dogoditi. Dvije solucije:  ili ce mi se plafon iz cista mira srusiti na glavu ili ce se andjeli spustiti pa citavu zemlju odnijeti na nebo.

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
13/04/2011 18:28