beats by dre cheap

pauza - Seminyak, Bali

Izracunala sam da sam prosle godina provela 152 noci u hotelskim sobama, a ove godine sam na dobrom putu da oborim novi rekord. Posao mi je takav da moram putovati, pa nakon ovoliko godina to postaje jedna vrsta droge. Cim vidim da mi u kalendaru stoji "rupa" od 5 dana, uhvati me neka nervoza, pa mi dodje da uhvatim kakav kofer samo da ga malo provozam.

Tako kad se na magicnom kalendaru ukaze par praznicnih dana, jer se slavi ujedinjenje juznog i sjevernog Vijetnama, i Prvi maj, moja prva misao je da se treba negdje otici.

Ta moja opsesija putovanjem nailazi na potpuno nerazumjevanje moje mame, koja u svojim majcinskim brigama vidi avione koji padaju, cunamije koji brisu sa mape citave gradove, zemljoterese koji me gutaju, poplave koje me odnose i strasne ljude koji me odvode u nepoznato. No, bogu hvala, cinjenica je da sam za sada najvecu nezgodu dozivjela na kucnim stepenicama koje su mucki odlucile da se izmaknu i bace me naglavacke na beton. Zahvalna sam andjelima i melecima koji me cuvaju, i iskreno ih molim da i dalje ostanemo u dobrim odnosima.

Tako  za praznike odlucih da odem malo juznije do Balija. Obicno kad putujem za svoju dusu, izbjegam "svoje" uobicajene hotele, kofer zamjenim ruksakom, a crni strikti kostim, sarenim haljinicama. Smjestaj nadjem u malim pansionima i citav dan hodam po prasnjavim ulicama i potrazi za nekom kucom, za koju su mi rekli da ima jako lijepu fasadu, pa onda zavrsim na pijaci da vidim sta tu narod jede. No, ovaj put sam imak malo zgrijesila i nisam odolila pozivu kolege hoteljera. Dva puna dana sam se izlezavala, citala i gledala vjeverice kako skakucu po palmama. U Seminyaku na Baliju, covjek se osjeca van vremena i prostora. Nista ne postoji osim valova, pijeska i sunca. Pustila sam mozak na pasu i sve mi je bilo ravno do mora, koje je tu na dohvat ruke...

PS Onaj "pravi" Bali / Indonezija slijede u iducim postovima, cim mi se mozak vrati sa pase.

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
05/05/2011 17:22