beats by dre cheap

Kad ti rade o glavi

Ja sam nocna mora frizera, jer izgleda da imam kose za 3 prosjecne glave. Kao dijete, cim bi ljeto bilo na pomolu, mama bi me uzela za ruku i odvela kod prvog frizera da me osisa sto krace, jer “pojede me kosa na ovoj vrucini”. To mi se nikako nije svidjalo, pa cim sam dovoljno porasla, i uzela svoju kosu u svoje ruke, odlucila sam da je pustim da raste.

I onda je pocela zabava sa kosom, farbala sam je u sve moguce boje od paradajz crvene do crne kao noc, prolazeci kroz sve nijanse plave. Pokusala sam i “mini val”, no ubrzo sam odustala jer su me pocele pitati da li imam namjeru da ponovo pokrenem  grupu Jackson 5.

 

Sad kad sam u nekim ozbiljinijim godinama, moja kosa je i dalje duga, ali vrlo pristojne boje sa par klasicnih pramenova. Problem je naci frizera u Vijetnamu koji zna da izvuce te pramenove, a da ne izgleda kao da ih je radio molerskom cetkom.

 

Jutros sam puna povejrenja i nade sjela na stolicu u frizeraju koji drze Japanci i Vijetnamci. Kad su vidjeli sa kojom kolicinom imaju posla, preuzeli su me dva frizera, Japanac i Vijetnamka. Kako ni jedno ne govore engleski, poslali su i prevodioca, koji je prevodio na oba jezika – ako koga interesuje na japanskom se pramenovi kazu hajlajto.

 

Kad su me nakon dva sata otpakovali, sa uzasom sam vidjela vodoravne narandzaste pruge po kosi. Kako ? Zasto ? Nije mi jasno. Jedino moguce objasnjenje je da su oboje aktivni clanovi udruzenja za zastitu bengalskih tigrova… Nakon dosta rasprave, malo vristanja i puno prevoda, odlucili su da « spase » mogu glavu tako sto su je u potpunosti izblahali. Izgledala sam kao turistkinje iz istocne Evrope koje su se farbale po kampovima na Jadranu, mjesavinom hidrogena i naribanog djecijeg sapuna, negdje pocetkom osamdesetih. Kako trenutno nemam namjeru poceti karijeru estradne umjetnice po kafanama uz sumske puteve, ipak  sam se pobunila. Opet su se uhvatili boja i premazali citavu kosu.

 

Rezultat nakon 7 sati « uljepsavanja », je napola sprzena narandzasta kosa… Kako sam ja jedna dama, necu vam prenijeti sta sam im sve rekla pri polasku.

 

Sad razmisljam da mi je bolje da jednostavno obrijem glavu ili da hodam sa turbanom iducih par mjeseci. Za svaki slucaj pokricu sva ogledala da se barem ne gledam.

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
12/05/2012 20:36