beats by dre cheap

Opasno zanimanje u Vijetnamu

Gledam ovdasnju klasifikaciju rizicnih profesija, koje bi mi obezbijedile par dodatnih dana godisnjeg odmora.

-          ne spadam u kategoriju osoba izlozenih radijacijama, iako sam se opasno priblizavala Fukushimi par sedmica poslije katastrofe

-          nisam izlozena toksicnim proizvodima, ako se izuzme da sam nakon tri godine otkrila da spremacica svaki dan dobro natrlja varikinom moj radni sto i telefon. Mozda se u toksicne proizvode moze ubrojati i vijetnamska kafa, od koje ti pritisak skoci na 200, ali zli jezici kazu da me niko ne tjera da pijem kafu.

-          ne radim u rudniku, ali sam se bezbroj puta nasla na gradilistima gdje se u privremenom hafifnom liftu spustala 20 metera pod zemlju. (hafifno = lahuri, ako kome treba prevod u ovom slucaju)

-          ne radim nocu, barem ne po ugovoru. Doduse niko mi nije rekao da 365 dana godisnje moram biti u stanju pripravnosti, i skakati iz kreveta u 3 ujutro kad telefon zazvoni.

Kako su mi ti dodatni dani odmora prijeko potrebni, nasla sam rupu u zakonu. Nista nije predvidjeno za ljude koji privlace komarce ko zvrk bureka gladnog Muju. I ne samo da ih privlacim, nego od svakog « ujeda » mi iskoci plik velicine prepelicijeg jaja.

Odlucila sam pokrenuti peticiju da se mnogobrojeni ubodi komaraca priznaju kao rizik u obavljanju poslovne duznosti. Onaj ko misli da to i nije neki problem nikad nije morao izdrzati 3 sata sastanka sa osmjehom dok vas komarci izjedaju sa svih strana. 

 Ako zelite da je potpisete samo mi se javite. Unaprijed zahvalna !

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
09/07/2012 15:49