beats by dre cheap

Mis bijeli srecu dijeli

Nedelja vece u mom Sajgonskom domu; napolju kisa pada kako i treba po propisima, kofer za sutrasnje putovanje je spreman i ja uzivam u muzici. Veliki prozor je otvoren i sam pogled na bijele kale koje cvjetaju na balkoncicu pod prozorom popunjava tu idilicnu sliku kraja vikenda.
 
Odjednom, kroz prozor uskoci nesto, ili neko sa dugackim repom. Pacov! Pravi! Veliki! Tu, kod mene na petom spratu! Uhvatila sam knjigu, bacila je na njega (izvinjavam se Marku Vesovicu) i zagalamila. Pacov se iznenadio tako neljubaznom ponasanju, i uvrijedjeno izasao nazad medju kale. Zatvorila sam pozor, i zadivila se svojoj pribranosti, Umjesto da histerisem i stan zaljevam litrima varikine, salila sam se i cak smo mu dali i ime.
 
Ipak sam par dana kasnije popricala sa vlasnicom zgrade, i zamolila je da postavi zamke. Ovo je ipak jedna pristojna kuca i ne moze se tek tako ulaziti kroz prozor. Ako je pacov Jerry htio doci u posjetu, trebao je fino pozvoniti na vrata i obrisati sapice od otirac.
 
Vlasnica, Vijetnamka koja je dugi niz godina zivjela u Istocnoj Njemackoj, me je prvo upitala: - je li bio samo jedan pacov? – Jeste samo jedan, ne vjerujem da bih bila sretna da je usla armija pacova. – A je li bio debeo? – Jeste bio je fino uhranjen, onako bas punacak. – A je li smrdio? – Pa nismo se nesto posebno mirisali, ali predpostavljam da se nije okupao mirisnim samponom.
 
Taman sam je htjela pitati da Jerry nije slucajno njen domaci pacov kad se tako brizno raspituje o njemu, kad mi ona objasni da po narodnom vjerovanju, kad jedan debeli i smrdljivi pacov udje u kucu, to znaci da ce neki neocekivani novac doci u dom.
 
?!?
 
Dodala je da imaju jos dvije zivotinje koje donose srecu u kucu, ali da mi ne zna objasniti na engleskom, pa ce zamoliti kcerku da mi to kaze.
 
 ?!? .... ?!?
 
Jos cekam odgovor, ali vec  mogu predpostaviti da veliki sjajni zohari donose srecu u ljubavi, a dugacke zmije sa zutim straftama garantuju dobro zdravlje... Javicu vam cim saznam, a onda cu otvoriti sva vrata i prozore da to blagostanje udje u moj dom!
 
PS U petak trinesti smo kupili lutriju, i nista nismo dobili, izgleda da pacov Jerry ipak nije bio dovoljno smrdljiv...

Good morning Vietnam
http://auboutdelanuit.blogger.ba
14/07/2012 18:09